Blog: Mis geen aanbesteding door goede voorbereiding!

«Terug naar overzicht Volgend artikel Gebruik toetsenbord Navigation voor navigatie

Is het jou al eens overkomen? Je bent al maanden aan het wachten op die ene aanbesteding…. en dan mis je ‘m alsnog (bijna). Deze vorm van aanbestedingsstress is relatief eenvoudig te voorkomen met een goede voorbereiding. Wij geven je vier tips!

De attenderingsservice van TenderNed
Wanneer je je een weg probeert te banen door aanbestedingsland, dan kom je al snel de site ‘TenderNed’ tegen. TenderNed is hét online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid. Op dit publicatieplatform publiceren aanbestedende diensten alle Europese en nationale opdrachten voor diensten, leveringen en werken die de drempelwaarden overschrijden. De plek dus om nieuwe mogelijke opdrachten voor je onderneming te spotten. Natuurlijk kun je iedere dag even door de gepubliceerde aanbestedingen scrollen, om een passende voor jouw organisatie te vinden. Maar je kunt ook een interesseprofiel aanmaken. De attenderingsservice van TenderNed zorgt ervoor dat je elke dag een mail ontvangt met hierin alle aanbestedingen die voldoen aan je interesseprofiel. Dit werkt als volgt:

· Log in op TenderNed en kies vervolgens in de oranje keuzemenu balk voor ‘instellingen’.
· Klik op het tabblad ‘interesseprofiel’ en vul het profiel in.
· Loop uitgebreid de lijst met de CPV-codes door en kies de CPV codes die voor jouw organisatie van toepassing zijn, zodat je een compleet interesseprofiel samenstelt. Kijk hier voor een korte uitleg en een overzicht (verordening) met CPV codes
· Niet helemaal zeker of de gekozen CPV-codes alles afdekken? Vul dan aanvullende zoektermen in het daarvoor bestemde vrije veld in.

Rijksaanbestedingskalender
Natuurlijk is het fijn om te weten welke opdracht is gepubliceerd, zodat jouw onderneming kan inschrijven. Maar is het niet veel handiger om al vooraf te weten wanneer je een aanbesteding kunt verwachten? Resources inplannen, benodigde informatie verzamelen en strategie bepalen kan je winkans immers enorm verhogen. Het is dan ook handig om te weten dat de Rijksoverheid elk kwartaal alle voorgenomen aanbestedingen die onder het drempelbedrag vallen publiceert in de Rijksaanbestedingskalender. Kijk hier voor de meest recente kalender die is gepubliceerd.

Good Old Fashion Sales
Genoemde lijst en platform maken het tijdig spotten van aanbestedingen een stuk makkelijker. Maar niets werkt beter dan persoonlijk contact tussen jouw organisatie en de aanbestedende dienst. Alleen dan krijg je net dat extra beetje informatie dat maakt dat jouw bedrijf maximaal is voorbereid. Good old fashion sales is dus nodig op weg naar een winnende offerte. Klinkt logisch, maar hoe weet je nu waar je moet starten?

Ken je klant en breng al je huidige overheidscontracten in kaart. Als je weet wanneer het contract afloopt, weet je ook wanneer je de nieuwe aanbesteding kunt verwachten. En belangrijker nog, blijf in gesprek met je klant, met of zonder een aanbesteding in het verschiet. Breng daarnaast ook je potentiële overheidsklanten in kaart. Er zijn alleen al 355 gemeenten die opdrachten voor diensten, leveringen en werken uitzetten.

· Persoonlijk contact; Een open deur…..maar neem persoonlijk contact op. Toon interesse in je potentiële klant, verdiep je in organisatieontwikkelingen en ben bereid om transparant te zijn over je eigen bedrijf, markt en branche. Dan krijg je vanzelf antwoord op jouw vragen.
· Deskresearch; Benieuwd wanneer het contract met de huidige contractpartner afloopt? Check de oude publicaties op TenderNed en/of het publicatieblad van de Europese Unie TED (http://ted.europa.eu/TED/main/HomePage.do). In de gepubliceerde aankondigingen staat de looptijd van de overeenkomst vermeld. Wanneer je de benodigde informatie niet kunt vinden, dan is er altijd nog de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Middels een Wob-verzoek kun je meer informatie opvragen over lopende contracten/raamovereenkomsten bij één van de volgende organisaties:

  • de Rijksoverheid, bijvoorbeeld een ministerie;
  • gemeenten;
  • provincies;
  • waterschappen;
  • publiekrechtelijke organisaties, zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek of de Sociaal Economische Raad (SER).

Wanneer je je potentiële klanten in kaart hebt gebracht met bijbehorende lopende contracten, weet je ook direct waar je prioriteit ligt. Immers de contracten die als eerste aflopen komen als eerste in de markt en verdienen dus NU je aandacht. Vergeet zeker niet een planning te maken voor de middellange en lange termijn. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Als uitsmijter nog de ‘Tip van de dag’
Bidmanagement kan niet zonder sales en sales niet zonder bidmanagement. Dus werk vooral samen binnen je interne organisatie.Geen bidteam? Appeldoorn Tendermanagement denkt graag met je mee! 

Nicole de Haan, consultant bij Appeldoorn Tendermanagement
Wil je meer weten over een goede voorbereiding? Je kan mij bereiken op: nicole@appeldoorntm.nl of 013 – 544 4312

Appeldoorn Tendermanagement al 16 jaar succesvol in (Europese) aanbestedingen! Hoe dan? 

Lees het hier.

Wilt u binnen één minuut weten waar wij voor staan? Bekijk dan deze bedrijfsvimeo.

Afspraak maken? Wij zijn gevestigd in Tilburg en Maarssen.
Zien we je daar?

Aanbestedingen in de bouw? Maak kennis met Tenderbuilders!